Over mijzelf

IMG_1660kopie          

Mijn naam is Veronique de Boer-Wildeboer, geboren in 1970. Na mijn Gymnasium ben ik direct jaren werkzaam geweest in de accountancy en het bedrijfsleven. In 1995 heb ik het besluit genomen om op den duur het werk te gaan doen wat ik vanuit mijn hart altijd graag heb willen doen: het genezen van dieren op een natuurlijke manier. Sindsdien heb ik mijn leven met hart en ziel hieraan gewijd en ben tal van cursussen en opleidingen gaan volgen waardoor ik een succesvolle professionele praktijk kon gaan neerzetten.

Mijn vrije opvoeding vanuit een familie die zijn tijd ver vooruit was en enorm pionierswerk heeft verricht, heeft uiteraard zijn weerslag gehad op mijn uiteindelijke levensbeslissing. Ik had zeer vooruitstrevende ouders en grootouders. Ik ben hen dankbaar voor hun open-minded opvoeding en begeleiding in mijn leven en dat draag ik zelf ook graag weer uit.

Ik heb nog de verantwoording over onze half Quarterhorse, want paarden zijn in mijn hele leven zeer belangrijk geweest en hebben zeker bijgedragen hoe ik in het leven sta. Verder heb ik een asiel/opvang kat geadopteerd en twee super lieve honden letterlijk in mijn schoot geworpen gekregen, drie konijnen en een aantal grasparkieten waarvan er eentje gezellig en vrij door ons hele huis vliegt.

 

Ons nieuwe maatje Gaia (Soesterduinen 2014)

                    Rakkertje uit mijn jeugd (1983)

Vanaf mijn vroege jeugd heb ik mij in het welzijn van dieren en vooral paarden verdiept. Op mijn elfde las ik uitgebreid de boeken van Henry Blake: Denken en Praten met paarden. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik altijd op een intuïtieve manier met paarden en andere dieren ben omgegaan. Jonge paarden en zogenaamde "probleem paarden" trokken van nature naar mij toe en ik naar hen. Wij begrepen elkaar zonder woorden.  En dat is nooit anders geworden…………….. In mijn leven heb ik de verantwoording over meerdere paarden gehad, getraind, uitgebracht op de wedstrijden en ook 3 generaties mee gefokt. De meeste waren Quarter horses die veel in het Western rijden gebruikt worden. 

Na vanaf 1988 actief te zijn geweest in de paarden wedstrijdsport, hebben we in 2015 met onze beide honden succesvol (2 eerste prijzen voor zowel de Agilty als de Hoopers) ons debuut gemaakt in de honden wedstrijdsport vwb de onderdelen Agility en Hoopers. Talitha is op net 12 jarige leeftijd daarmee meteen de eerste Junior handler van de Hoopers geworden van Europa. Voor ons is de band en communicatie die we met ons dier hebben tijdens het afleggen van het parcours het allerbelangrijkste, waarbij lichaamstaal natuurlijk een belangrijke rol speelt. Het specialisme op het gebied van paardentaal dat we al hadden, kunnen we nu ook bij de honden inzetten en dat is een hele leuke uitbreiding van onze ervaring!

Rakkertje voorlezen boek praten met paarden Rakkertje_paraplu 
Rakkertje voorlezen uit Praten met paarden (1983)                    Gaia tijdens onze eerste Hoopers wedstrijd 2015
                                                                                                     Foto: Henk Nagel

Om mij ook theoretisch verder te verdiepen, heb ik vanaf 1995 een groot aantal cursussen in alternatieve geneeswijzen voor dieren en natuurlijk omgaan met paarden gevolgd. Van september 2001 tot 2005 heb ik als eerste lichting de 4 jarige Hbo-opleiding Klassieke homeopathie voor dieren te Amersfoort gevolgd en met succes afgerond. Ook heb ik daarna nog een intensief 2 ½ -jarig nascholingstraject bij het Veterinair Homeopathie College Nederland (VHCN) met succes afgerond en kon ik als één van de eersten de aantekening ziekteclassificatie bij dieren achter mijn naam zetten. Vanwege nieuwe inzichten en betere en duurzamere resultaten, is hier binnen de homeopathie steeds meer vraag naar gekomen.  Ik heb het geluk gehad dat ik via het unieke stage systeem onder volledige supervisie van Hildegard Dijkgraaf van de VHCN enorm veel ervaring heb kunnen opdoen in de werking van ziekteprocessen en genezingsprocessen. Hierdoor heb ik na mijn afstuderen een vliegende start kunnen maken met mijn praktijk. Ik ben haar daar ook heel dankbaar voor! Want daardoor heb ik inmiddels toch al ca. 15 jaar ervaring met de homeopathische behandeling van dieren.

   29062009983

Talitha met Hert (2005) Talitha met Dace tijdens hun eerste Hoopers wedstrijd (2015) Talitha met háár Kyra (2009)